Acıgöl 4 Temmuz Ortaokulu

Vizyon: Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda çağdaş, ilerici, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirip uluslar arası standartlar doğrultusunda eğitim-öğretim veren ,Evrensel eğitim - öğretim doğrultusunda biçimlenmiş, emsallerine model bir okul olmak. Okul sloganımız #mutluokulmutluöğrenci

Misyon: Bizler; yenilikçi yönetimimiz ve eğitim-öğretim branşlarındaki kadromuz ile beraber 5. sınıftan 8. sınıfa kadar bütünlük taşıyan yeni eğitim programına yer vererek öğrencilerimizin entelektüel ve insanî niteliklerini geliştirerek, Türkiye ve dünya için kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi öğrencileri üst öğrenim kurumlarına hazırlayarak iyi birer vatandaş olmaları için varız.

Başarılar: -2020 – 2021 LGS’de birçok öğrencimiz %10 dilime girerek nitelikli liselere yerleşmiştir. -Cemil Meriç Hikaye yazma yarışması il derecesi. -Hentbol – Voleybol kız ve erkekler il derecesi. -2023 Hentbol İl Birinciliği, Bölge İkinciliği. -2023 Yılı LGS Sınavında 3 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 3 Anadolu Lisesi. -Ufka Yolculuk Hadis Yarışması il derecesi. -Tübitak Ortaokullar Arası Proje Yarışmalarında çeşitli dereceler. 2023 Bursluluk Sınavında 8 öğrencimiz bursluluğu kazanmıştır.

Saatler: 08:50 15:10
Servis Bilgisi: Öğretmen servisi bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2023 Yılı LGS Sınavında 3 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 3 Anadolu Lisesi. 2023 yılı Bursluluk Sınavında 8 öğrencimiz Bursluluk kazanmıştır.
Sportif Etkinlikler: -Hentbol, Voleybol ve Futbol alanlarında açılan kurslarımız bulunmaktadır. -Hentbol takımımız İl birincisidir. -Özel Eğitim Atletizm alanında derecelerimiz vardır.
Bilimsel Etkinlikler: -TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına katılım sağlanmaktadır. -TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Arası Proje yarışmalarına katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: -Erasmus+ proje çalışmaları yürütülmektedir. -eTwinning proje çalışmaları yürütülmektedir.
Diğer Hususlar: #mutluokulmutluöğrenci

Telefon - ( 0 384 ) 311 24 49

WEB - https://4temmuzoo.meb.k12.tr

Adres - Yukarı Mahalle Veysel Karani Sok. No 16 Acıgöl / NEVŞEHİR

Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim - Taşıma Merkezi (2012-2013 ders yılından itibaren Kozluca ve Yuva köylerinin taşıma merkezi kapsamına alınmıştır.)

Yerleşim Yeri - Okulumuzun bulunduğu ilçe merkezinin nüfusu 6 bin civarındadır. Bulunduğu yer itibariyle hem il merkezine hem de çevre illere ulaşım çeşitli vasıtalarla rahatlıkla sağlanabilmektedır. Karasal iklimin etkili olduğu ilçemizde, tarımcılık, hayvancılık önemli geçim kaynaklarındandır. Ayrıca İstanbul ve diğer büyükşehirlere göç oranı yüksektir. Sessiz, sakin ve bir o kadar da şirin ilçemiz her bakımdan gelişime, yeniliğe ve değişime namzettir.

Adres - Yukarı Mahalle Veysel Karani Sok. No 16 Acıgöl / NEVŞEHİR

Ulaşım Özel servis araçlarıyla il merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Ulaşım bakımından, okulumuzun bulunduğu ilçe merkezinin coğrafi özellikleri de dikkate alındığında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Acıgöl ilçe merkezinde olup, il merkezine uzaklığı 18 km´dir.