Okulumuz eTwinning School Okulu Oldu

11.01.2024 71

Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetinin bir üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Bakanlığımız adına YEĞİTEK Genel Müdürümüz Sayın Mustafa CANLI uhdesinde Ulusal Destek Servisi tarafından YEĞİTEK Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülmektedir.

eTwinning Okulu Etiketi, eTwinning'in okul politikalarına, okuldaki etkinliklere ve mesleki gelişim çalışmalarına entegre edilmesini teşvik eden ve bu konuda başarılı okulların görünürlüğünü artırmayı amaçlayan bir uygulamadır. eTwinning Okulu Etiketi,  belirli kriterleri taşıyan ve bunu belgelendiren okulların değerlendirmesi sonunda verilen ve okul düzeyinde geçerli olan bir etikettir. Bu kapsamda, öğretmenlerin okuldaki eğitim öğretim süreçlerini zenginleştirmek amacıyla güçlü yönlerini birleştirmeleri, okuldaki öğretmenlerle iş birliği yapmaları ve diğer okullara örnek olmaları amaçlanmaktadır. Bu etiketin geçerliliği iki yıl olup geçerli olduğu süre boyunca eTwinning platformundaki okul sayfasında (https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning) bu etiketi gösteren bir rozet bulunur.

Okulumuz da Etwinning School etiketi alarak önemli bir başarıya imza attı.